HR Patapievici despre furtul calificat

Numai lungimea de supraînălţare a digului corespunzător râului Jijia reprezintă jumătate din perimetrul României şi aproa pe dublul distanţei Satu Mare – Constanţa. Dar nu a fost de-ajuns: s-a cerut (şi obţinut) o suplimentare de aproape cinci milioane de euro. Această valoare ar corespunde unei lungimi de dig construit de 38.100 km. Cum ştim, Pământul, ca planetă, are o rază de aproximativ 6.373 km şi o circumferinţă medie de aproximativ 40.042 km.

Autorităţile au cerut bani pentru un dig care ar fi trebuit să fie de şase ori mai mare decât raza Pământului şi ar fi acoperit 95% din circumferinţa lui. Neseriozitate, incompetenţă, prostie, nebunie? Faptele sunt clare.

Anunțuri

2 Responses to HR Patapievici despre furtul calificat

  1. delaepicentru spune:

    Calculul are ceva neverosimil. Probabil în enunţ s-a strecurat o eroare la preţul unitar. Digul este o construcţie în volum, chiar dacă se exprimă în unităţi monodimensionale. E mai probabil ca preţul unitar să se refere la supraînălţarea ocazională. Sunt diguri şi diguri. Unele betonate, altele îngroşate şi pietruite, iar altele pot fi confecţionate doar din argilă bătătorită. Preţul unitar avansat de Patapievici cred că nu-l acoperă nici măcar pe cel al excavării materialului de construcţie.

    Să fim bine înţeleşi. Nu sunt avocatul diavolului, ci doar insist asupra prezentării problemei în toate datele ei. Altminteri, nu asistăm decît la o scamatorie contabilă, menită să ridiculizeze altă scamatorie contabilă. În orice caz, nu putem arăta un furt printr-o exagerare aritmetică în sens invers.

  2. ..si mie mi se pare o exagerare – vorbim doar de ”marele zid romanesc” nu de cel chinezesc!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: