Bisturiul taie, cangrena rămâne (Florin Rusu)

Se pot corecta economiile europene singure sau au nevoie de ajutorul guvernelor? La o astfel de întrebare răspunsul este evident ideologic: unii, mai la dreapta, vor afirma că pieţele se pot corecta cu de la sine putere, ceilalţi, că fără interven ţia statului totul e pierdut. În practică însă, majoritatea state lor europene au apelat la cea de-a doua variantă, rugându-se totodată ca teoria economică clasică să funcţioneze şi ea şi ca sectorul privat să le dea o mână de ajutor.

Anunțuri

One Response to Bisturiul taie, cangrena rămâne (Florin Rusu)

 1. barbatsoidelaparter spune:

  Problema prezentata este falsa, fiind, de fapt, o contradictie in termeni. De cind e lumea, pietele s-au reglementat singure. Modul de autoreglementare al pietei a fost chiar impunerea necesitatii de reglementare catre autoritatile locale din perioadele respectivea.
  Faptul ca statele / guvernele sint nevoite sa modifice reglementarile comerciale si financiare constituie el insusi un mod de autoreglare a pietei.
  Si pe vremea lui Cristos sint siogur ca existau anumite reguli dupa care un comerciant isi putea desfasura activitatea in fata templului !
  Recesiunea este doar o exprimare (un rezultat) al principiului care se preda la Economie Politica: la un moment dat, fortele de productie (in acest caz productie comerciala si financiara) au luat-o inaintea relatiilor. Sau, altfel zis, relatiile de productie (comerciale) au ramas in urma fortelor !
  Era bun si marxismul la ceva.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: