Emil Boc si Teodor Baconschi intr-un manifest politic privind relansarea crestin-democratiei in Romania

O alaturare surprinzatoare, dar semnificativa, intre premierul Emil BOC si diplomatul Teodor BACONSCHI, insotiti de alte interventii si comentarii in Revista 22 Plus. Prin amabilitatea redactiei 22, Blogul Antiteze va pune la dispozitie fisierul PDF al documentelor. Este de asteptat ca Institutul de Studii Populare sa gazduiasca in urmatoarele saptamini noi dezbateri doctrinare, vizind dialogul intre liberalismul clasic si democratia crestina de inspiratie europeana. (MN)

Există în România nenumăraţi oameni onești şi competenţi, ale căror conştiinţe şi voturi nu pot fi cumpărate. Există în România întreprinzători care nu şi-au făcut averea prin afaceri dubioase. Există în România universitari, medici, cercetători cu studii strălucite. Există în România artişti de excepţie, scriitori de anvergură, sportivi de elită.

Există în România o clasă de mijloc formată din cetățeni care au călătorit, au văzut şi au înţeles că se poate trăi şi altfel. Există în România oameni cinstiţi, tineri şi bătrâni, la sat şi la oraş, bogaţi şi săraci, cu credinţă în Dumnezeu şi dornici să trăiască în armonie cu semenii lor. De cele mai multe ori, vocea lor nu se aude.

Ei sunt forţa vie a naţiunii noastre şi, totodată, adevărata majoritate. Ei sunt cei liberi şi puternici, a căror voce nu se aude în România. Ei nu ies în stradă şi nu îşi găsesc locul în presa ahtiată după scandal şi diversiuni irelevante. Dar ei ţin România pe umeri. Lor trebuie să levorbească un adevărat partid popular, pe ei trebuie să sprijinim proiectul nostru de societate.

Anunțuri

2 Responses to Emil Boc si Teodor Baconschi intr-un manifest politic privind relansarea crestin-democratiei in Romania

 1. goldmundr spune:

  In sfarsit,primele semne de normalitate.Sper sa nu inceapa vreunul cu „Boc a fost utc-ist”
  As adera imediat la un partid crestin si democrat,daca PNTCD care a fost distrus de doua ori,nu-si mai revine:
  o data din exterior,prin masinaria de spalat creiere pcr/fsn/psd,
  inca o data prin repetitia calului troian,infiltratii,oameni fara constiinta,care au deschis poarta cetatii ca sa intre stafiile (neo)comuniste
  Dupa cum am zis,daca PNTCD nu-si mai revine,ar trebui cu totii sa trecem la aceasta noua formatiune politica.Sau sa stam pana ne mananca cu totul saracia socialista?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: