Saakashvili about Lech Kaczynski (bonus TRU & Ioan Stanomir)

Bonus

TRAIAN UNGUREANU: Culisele politice ale afacerii Katyn ediţia 2010 arată limpede că Rusia nu e deloc gata de reconciliere. În plus, discursul rostit de Putin la Katyn, pe 7 aprilie, e o mostră de ipocrizie. În mai multe rînduri, Premierul rus pune Katyn în balanţă cu presupuse crime poloneze şi sugerează că tot ce era de spus s-a spus. Realitatea e un pic diferită. Putin amestecă decesul a numeroşi prizonieri sovietici răpuşi de tifos în detenţie poloneză, după atacul sovietic asupra Poloniei în 1920, cu asasinatul în masă de la Katyn 1940.

IOAN STANOMIR: Solidaritatea cu morţii de la Katyn este o formă de a onora sacrificiile unui veac şi sacrificiile unui întreg spaţiu geografic şi de sensibilitate. Dincolo de terminologia care poate fi convocată( “crime împotriva umanităţiii”, “ crime de război”) supravieţuieşte un sens al unicităţii momentului- uciderea ofiţerilor polonezi marchează un punct de inflexiune, ce anunţă un timbru al anilor care vor veni.

Reclame

One Response to Saakashvili about Lech Kaczynski (bonus TRU & Ioan Stanomir)

 1. despinavestea spune:

  Exceptional discurs
  Ati vazut asta:

  http://dreapta.net/res_353_-Leszek-prietene-drag-Ostas-al-adevarului-.aspx

  Am sosit la Cracovia din lumea întreaga. Ca întotdeauna este alături de tine Solidaritatea, Solidaritatea de la care a început totul, Solidaritatea careia i-ai fost întotdeauna credincios. Numai coroana pe care ai vrut sa o depui în pădurea Katyn a supravieţuit dezastrului. Pomenirea si adevarul sunt mai puternice decât cele mai mari tragedii. Solidaritatea polonezilor din zilele doliului sunt cinstirea adusa tie, sotiei tale si tuturor victimelor. Aceasta este coroana de pomenire a inimilor poloneze. Vrem ca viitorul poporului nostru, Europei si lumii sa creasca din memorie, sa se sprijine pe adevar. Cineva a spus ca viata ta a fost un drum spre Katyn. Aceasta tragedie ar trebui sa ne apropie…..

  Domnule Presedinte al Valorilor! Ostas al adevarului!

  Nu esti singur pe drumul regal catre Wawel. Ne-ai amintit ce înseamna sa fii polonez. Cu recunostinta am venit sa dam marturie ca fara solidaritate nu vom zidi o lume mai buna. Exista o singura Polonie, adâncita în jale. Pilda vietii tale si moartea dramatica au reaprins în inimile polonezilor spiritul Solidaritatii. In ceasurile acestor unice reculegeri ne-am dat seama ca daca renuntam la valori, pierdem simtul comunitatii, pierdem Polonia. Nu exista libertate fara valori.

  Luati în râs pentru patriotismul [nostru] demodat, credinciosi lui Dumnezeu si Patriei, am ridicat capul. Sa facem ce trebuie ca flacara aprinsa în inimi si în gând sa nu se stinga. Au pierit multi oameni minunati. Familiilor lor le aduc mângaiere ochii plini de bunatate ai doamnei [Kaczyńska], zambetul cald, pe care l-au iubit polonezii.

  Dupa dezastru ne-am alaturat în doliu rudelor victimelor. Astazi inimile noastre bat împreuna cu rudele cuplului prezidential. Cu cei apropiati doamnei Maria si lui Lecha Kaczyński. Mâine vom petrece [pe ultimul drum] si alte victime. La mormintele celor care au pierit, depunem cu duiosie coroane. Coroana adevarului care a adus mântuirea. Fie ca doliul trait împreuna, aceasta înduiosare solidara sa faca Polonia mai buna. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

  Jertfa vietii voastre aduce roade bune. Odihniti-va in pace.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: