Modele politice nepieritoare: Ronald Reagan

Anunțuri

7 Responses to Modele politice nepieritoare: Ronald Reagan

 1. daniel2me spune:

  Frumoasa alegere. Pentru a-l intelege mai bine am citit si scriptul discursului aici: http://www.presidentreagan.info/reagan/speeches/rnc.cfm.
  Sunt foarte multe paragrafe interesante in discursul lui Reagan, dar mi s-a potrivit si pentru Romania citatul din Abraham Lincoln: „You cannot strengthen the weak by weakening the strong. You cannot help the wage-earner by pulling down the wage-payer. You cannot help the poor by destroying the rich. You cannot help men permanently by doing for them what they could and should do for themselves”.

 2. costin spune:

  da, foarte interesant discurs.

  „we are the masters of our destiny” – te bufneste rasul.

  sic transit gloria mundi

 3. Mihai,

  spune-mi si mie de ce te atrage Reagan asa de mult?

  Pana la urma capitalismul salbatic si decalajul enorm dintre clasa mijlocie si bogati sunt consecinte directe ale politicilor sale.

  Eu il admir mai mult pe FDR, pe LBJ sau pe Clinton.

  ITI place de Raegan doar ca se cheama conservativ? Sti glumele lui Amza…am vrut sa cumpar salam si mi-au dat si pioneze..cam asa este si cu conservatorismul american…ca si de altfel cu liberalismul.

  sa auzim de bine

 4. Cu to jargonul lor despre D-Zo si religie, alde Bush si Reagan au fost niste buni slugarnici ai corporatiilor. Este infricosator cum au transformat America si au servit-o pachet merilor dinozauri.

  Din pacate eu nu au ajutat pe micii si mijlocii intreprinzatori.

  Cel mai nasol insa este cum folosesc religia si problemele morale sa castice ascendent politic: sunt adaaanc usurat ca am scapat de ipocrizia dreptei religioase care tuna si fulgera impotriva avortului fara insa sa le pese de factorii care catalizeaza avortul: saraciea, nedreptatea sociala, rasismul, lipsa de perspectiva.
  In fundamentalismul lor, acestia nu intelegeaua ca problemele nu sunt negre si albe ci mult mai nuantate.

  hai sa traiesti insa sper sa te mai dez-drepti si tu otara.

  oricum si mie imi place A Bloom.

 5. Ca exemple ii prefer de 100 de ori pe MLK, Ted si RObert Kennedy…
  salut

 6. Marius David spune:

  stimate Mihail Neamtu, multumim pentru aducerea aminte. Ronald Reagan a avut intuiţia de a-şi alege buni consilieri. Apoi a reuşit să demonstreze cum se poate să spui NU şi DA atunci cînd negocierea perdantă şi compromisul greţos păreau singura cale. vă aminţiţi greva monitorilor de trafic aerian? Atunci au înţeles şi ruşii, după propria lor mărturie, că nu este de joacă.
  Momentul acela, care părea un moment minor în politica internă a SUA, a avut mult mai mult impact în relaţiile dintre SUA şi URSSS decît ne-am fi putut imagina la acea vreme.

  • Antiteze spune:

   Categoric. Iar Reagan, dupa tentativa de asasinat, a avut experienta religioasa a unei convertiri reale. Omul nu era inconjurat de oameni ca Jeremiah Wright, ci de prieteni ca William F. Buckley Jr.

   Ni-l putem reaminti si aici.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: