Dragoş Aligică despre retorica apocalipsei de la Copenhaga, încălzirea globală şi România sub nămeţi…

Alarmismul dezlantuit azi la intesitati fara precedent impiedica in loc sa ajute o asemenea abordare serioasa si pragmatica. Temele au fost acaparate, politizate, distorsionate si transformate intr-un instrument ideologic de un grup social ce se formeaza si hraneste exact din discursul antisistem: intelectualul public progresist occidental si aliatii sai politici. Acesta, dezamagit de clasa muncitoare, ce l-a tradat pentru afluenta capitalista, a descoperit in grija pentru mediu un substitut pe cat de convenient, pe atat de eficient. Date fiind resursele imense ce ii stau la dispozitie, platformele publice, academice si mass-media, pe care le domina autoritar, acest grup social al eternilor ingrijorati fara grija zilei de maine, gaseste in aceste teme o noua modalitate de a continua razboiul sau secular cu societatea care nu se supune niciodata ideilor sale utopice. Zgomotul si isteria publica pe care ei, politicienii oportunisti si o intreaga industrie a cercetatorilor stiintifici si ONG-urilor ce se hranesc din profetii apocaliptice si alarme false, le provoaca si intretin, ingreuneaza in loc sa ajute o analiza si o evaluare lucida a riscurilor legate de fenomenele climatice sau a modalitatilor de ajustare si adaptare ce ne stau la indemana.

Reclame

One Response to Dragoş Aligică despre retorica apocalipsei de la Copenhaga, încălzirea globală şi România sub nămeţi…

 1. Stimate Domn Algica,

  sunt intru totul de acord ca enviromentalismul si ponciful cel mai de seama, incalzirea globala pot deveni obsesii sau chiar religie.

  TOTUSI –un mare totusi–de aici pana la a spune ca totul este o inventie [cum reiese din articolul din 22 si cel din hotnews] mi se pare exagerat!!!

  ADICA dincolo de toata retorica cum putem nega faptele [THE FACTS] faptul ca ghetarii se topesc [in America de Sud] ca gheata vesniac de la poli devine tot mai subtire si putina?

  Am ramas foarte, faorte surprins de perspectiva d-voastra!
  Mi-a amintit de perioade guvernarii George Bush Jr cand mari oameni de stiinta, asociati cu marii macheri din corporatii au ajuns la negarea fenomenului incalzirii.

  Dincole de exagerare si retorica [care este necesara ptr ca altfel continuam intr-o nepasare si indolenta sa consumam pana nu mai putem. [asta se vede in america unde vara iei suba ca e frig de la AC iar iarna iei slipu speedo ca ti cald de la 30 celsius in casa]

  cu cele mai bune ganduri,

  Baldovin

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: