Minaretele Elveţiene şi Islamul European (Daniel Pipes)

Care este importanţa recentului balotaj Elveţian cu privire la interzicerea construirii de minarete (acele turnuri de lângă moschei de unde se difuzează chemarea la rugăciune)?

Unii ar putea să vadă în decizia de 57,5 la 42,5 care sprijină un amendament constituţional, ca lipsită de rost. Consideraţia politică fiind în majoritatea ei covârşitoare împotriva amendamentului, interzicerea probabil că nu va intra în vigoare niciodată. Numai 53,4% din electorat a votat, aşa că abea 31% din întreaga populaţie a aprobat interzicerea. Interzicerea nu tratează aspiraţiile Islamiste, şi în nici un caz terorismul Musulman. Nu are nici un impact în practicarea Islamului.Nu previne nici viitoare constrcuţii de moschei şi nici nu cere demolarea minaretelor existente.

„Our Lady of the Rosary,” Primei biserici din Qatar, îi lipsesc cucea, clopotul, domul, turnul şi inscripţia.

Este de asemenea posibil a se subestima votul drept o decizie ciudată a ciudatei şi unicei democraţii directe a Elveţiei, o tradiţie care merge în urmă până la 1291 şi care nu există nicăieri în Europa. Josef Joffe, distinsul analist German, vede votul ca o repercusiune populistă împotriva umilinţelor suferite de Elveţieni în ultimii ani, culminând cu răpirea adoi oameni de afaceri în Libya ca şi Scuzele incredibile cerute de Preşedintele Elveţiei pentru a obţine eliberarea lor.

Cu toate acestea, eu văd referendum-ul drept plin de importanţă, şi deasemenea cu implicaţii dincolo de graniţele Elveţiei.

Mai întâi, ridică chestiuni delicate de reciprocitate în cadrul relaţiilor Musulmano-Creştine. Câteva exemple : Când s-a deschis prima biserică „Our Lady of the Rosary” în Qatar în 2008, acesteia i-a lipsit crucea, clopotul, domul, turnul sau inscripţia. Preotul bisericii, Părintele, Tom Veneracion, a explicat absenţa lor astfel: ” Idea este să fim discreţi deoarece nu dorim

să aţâţăm nici un fel de sensibilităţi.” Iar când Creştinii oraşului din Egyptul de Sus, Nazlet al-Badraman, în fine, după ani de „negocieri laborioase cu avansuri şi implorări a autorităţilor,”au obţinut permisiunea în Octombrie să restaureze un turn ruinat la Biserica Mar-Girgis, o bandă de aproape 2000 de Musulmani i-a atacat, aruncând cu pietre şi strigând slogane sectarist Islamice. Situaţia Copţilo este aşa de rea, că ei au fost siliţi să recurgă la construirea debiserici secrete..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: