Horia-Roman Patapievici despre ipocrizia, meschinăria şi lipsa de onoare a PSD

În ziua alegerilor, la ora 21.00, candidatul Mircea Geoană strigă «Am învins!» (şi sare de patru ori în sus, cu mâinile ridicate a victorie). De unde ştie dl Geoană că a învins? De la cifrele exit-pollului. Împreună cu echipa, serbează toată noaptea, când la PSD, când la PNL. De ce serbează? De ce se crede învingător? Logica ne-o spune clar: pentru că are încredere în cifrele exit-pollului; iar în cifrele exit-pollulului nu poţi avea încredere decât dacă ai încredere în faptul că alegerile nu au fost trucate.

BONUS DAN TAPALAGĂ

In primul tur au votat 9.946.748 de cetateni. S-au inregistrat 227.446 de voturi invalide. In al doilea tur au votat 10.620.116 de cetateni. Au fost 138.476 de voturi invalide. N-am avut contestatii in primul tur din partea PSD si PNL. Pe logica lor, voturile invalide din primul tur, fiind mai multe la o prezenta mai mica, trebuiau contestate mai abitir decat cele din turul doi, mai putine, la o prezenta mai mare. Reaua credinta a celor doua partide sare in ochi. In primul tur,  Antonescu si  Geoana obtinusera scoruri bune, au prins aripi iar contestarea rezultatelor nu folosea nimanui. In turul doi, au preluat integral teoria conspiratiei de la Vadim Tudor. Cu ce scop?

Anunțuri

2 Responses to Horia-Roman Patapievici despre ipocrizia, meschinăria şi lipsa de onoare a PSD

 1. Dan Patrascu spune:

  Dle Neamtu, cu tot respectul pentru cartile scrise de Patapievici (pe care le-am citit), declaratiile facute de dansul unui ziar spaniol sunt absolut penibile.

 2. Antiteze spune:

  Dan Patrascu:
  De acord, zicala ‘daca taceai filozof ramineai’ se aplica in acest caz dlui Patapievici. A fost si o neintelegere la mijloc, dar putea evita referintele explicite.

  Lordul John: inţeleg că eşti agent publicitar sub anonimat, pe diferite bloguri, dar te rog să nu parazitezi şi acest portal cu referinţe la autori consacraţi pe maidan (în ciuda aparenţelor înşelătoare). Orice reclama la calomniatori de profesie (şi vocaţie) intră direct în zona spam. Deocamdata în regim a posteriori – putem activa şi apriorismul.

  Mulţumesc.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: