Nervii domnului Patriciu, stupid people şi televiziunea-tribunal (Mihail Neamţu)

Un Parlament amendat de popor îşi face relaxat plimbările de vacanţă. Un partid liberal, reprezentat onorific de câţiva foşti turnători, bate palma cu „emanaţia Revoluţiei.” Un oarecare agramat, sprijinit şi „garantat” de un oligofren, aspiră la demnitatea prezidenţială. Conservatorul „Felix” deplânge starea moralităţii publice, însă dă şi filme porno pe antenă, la propria-i televiziune. Magnatul care jefuieşte mai întâi din avutul ţării, cumpără apoi presa şi se auto-propulsează în topul filantropicilor est-europeni. România se afundă în criză iar „Alianţa Anti-Băsescu” lărgeşte lista capetelor de acuzare: „dictatorul” a ajuns de ieri un „scelerat”, declarat „pericol public” pentru bunici şi nepoţi, mame şi copii. El poate fi acum cel mai urât dintre pământeni.

Despre trucajul ieftin al uzinei „Manipularea SA” s-au exprimat deja specialişti în film şi imagine. Ideea lui Dinu Costache Patriciu de-a acredita nu doar teza unui Băsescu catastrofal din perspectivă politică, ci mai ales inuman, demonic şi posedat sub raport uman, merită atenţie. Mai întâi, nu e întâmplătoare apariţia „casetei-bombă” la câteva ore după întâlnirile de taină dintre moguli şi geambaşi. Nu era nevoie de aceste noi înregistrări – cu o rezoluţie obscură şi fără sunet –  pentru a ilustra teza acreditată deja de „Antena 3” şi „Realitatea TV”: actualul preşedinte nu e doar o opţiune nefericită, ci chiar duşmanul personal al tuturor românilor. Limbajul confruntării a atins în aceste zile apogeul încrâncenării: Traian Băsescu vorbeşte, în metaforă totuşi, despre „colţii rechinilor”. În replică, Don’ Patriciu identifică în figura marinarului un „comunist” gata să se bată, chipurile, nu doar cu ditamai capitaliştii, ci chiar cu un prunc lipsit de apărare.

Să lăsăm pe seama specialiştilor detaliile tehnice ale acestei înscenări: de ce aşa-zişii martori („un domn pe nume Florin Anghel, un domn pe nume Severin, dl Theodor Meleşcanu, Călin Popescu-Tăriceanu şi soţia sa”) n-au vorbit timp de cinci ani despre acest episod? De ce alţi participanţi la evenimentul din Câmpina (2004) neagă tăios cele relatate? De ce în acel presupus film al altercaţiei martorii oculari n-au avut nicio reacţie de indignare? De ce câţiva regizori experimentaţi şi un cameraman de pe scenă au declarat că trucajul mişcării mâinii preşedintelui este evident cu ochiul liber? Toate acestea sunt întrebări detaliate la care măcar unii dintre consilierii Fundaţiei Dinu Patriciu vor furniza poate, într-un limbaj doct şi academic, schiţa unui pseudo-răspuns. Puţini, însă, îi vor mai asculta.

Strategia de eliminare a lui Traian Băsescu a atins un punct critic: după îngroparea moderaţiei şi a nuanţei relativizante, după expunerile tendenţioase de-a lungul unui an, după cenzurarea sistematică a dreptului la replică, după anularea apriorică a oricărei prezumţii de nevinovăţie, după manipulările grosolane ale declaraţiilor publice sau ale rapoartelor comisiilor prezidenţiale, s-a trecut acum la minciuna sfruntată şi la atacul imund.

Mogulii par uşor disperaţi. Băsescu a fost descris drept o calamitate politică şi un marasm democratic. Acum, însă, după ce nervii domnilor Patriciu, Voiculescu şi Vântu au cedat, studiourile TV se pot transforma în veritabile tribunale ale poporului, cu săli de judecată umplute de vacarmul urii, pe jilţul procurorilor aflându-se mereu aceeaşi doi-trei ziarişti cu antrenament canin şi execuţie servil-nemiloasă. E foamete şi ţara vrea sânge! După reţinerea inculpatului, aşezat solitar într-un mediu ostil, urmează o scurtă percheziţie verbală: cuvinte scrâşnite, ironii jignitoare şi ameninţări voalate. Apoi este inaugurat interogatoriul. Avocatul din oficiu a dispărut. Punerea sub învinuire se face pe mai multe registre: pe ecran curg titluri-concluzie, se rulează în paralel imagini (flash-back) irelevante sau compromiţătoare, sunt proiectate fie un stop-cadru, fie un prim-plan jenant sub raport estetic, pentru ca fondul sonor să stoarcă, prin rostire sacadată, ultima picătură de venin retoric. „Nu-i aşa că preşedintele a avut o activitate duşmănoasă la adresa instituţiilor democratice, a parlamentului şi, deci, a interesului naţional? Nu-i oare evident că preşedintele n-a declarat întregul adevăr cu privire la anturajul depravat al domniei sale? Nu-i aşa că poporul are dreptul să afle toate ascunzişurile vieţii unui scelerat, din a cărui listă de păcate lipseşte doar acuzaţia de pedofilie?”

Încălcarea tuturor reflexelor de civilitate şi molestarea sistematică a bunului-simţ au ca efect transformarea lui Traian Băsescu din adversar politic într-un inamic al poporului. Votul, s-ar spune, e unul de exterminare. Traian Băsescu nu trebuie îndepărtat de la putere: el trebuie eliminat, fără rest şi fără cale de întoarcere. Nu vom subestima aici efectele clasice ale îndoctrinării prin ura de clasă (procedură verificată în anii 1950 de foştii corifei ai Agitprop-ului, binecunoscuţi tânărului Ion Iliescu). Strategia e simplă, mai ales că prea puţini oameni citesc în România surse paralele de informaţie, pentru confruntarea calmă a punctelor de vedere. Prea puţini alegători privesc critic micul ecran: e mai comod să te holbezi, să caşti prosteşte ochii, să crezi orice aparenţă. Prea puţini oameni judecă pomul după roade: e mai simplu să-i tai trunchiul, dacă o singură fructă (dintr-o sută) nu ţi-e astăzi pe plac. Prea puţini cetăţeni cântăresc sau analizează: e mai simplu să denigrezi o familie, să înjuri de mamă, să colportezi zvonuri, să rămâi în haită.

Criza de nervi a domnilor Patriciu, Vântu şi Voiculescu ne reîntoarce, desigur, în schema anilor 1989-1990. Sub dicteul lui Ceauşescu, demonstranţii din Timişoara erau descrişi drept „huligani”, dedaţi furtului din magazine – motiv pentru care 20,000 de mii de olteni au fost mobilizaţi în decembrie 1989, cu ajutorul aceloraşi „dovezi” propagandistice, pentru salvarea independenţei şi suveranităţii patriei. Câteva luni mai târziu, academicianul Răzvan Theodorescu era chemat la TVR (ca şi astăzi Emil Hurezeanu la Realitatea TV) pentru a gira, cu respectabilitatea lui ştiinţifică sau culturală, o sinistră propagandă împotriva participanţilor din Piaţa Universităţii. Demonstranţii erau, cum se ştie, nişte „golani” şi „drogaţi” –  apelative aflate într-o oarecare contradicţie cu caracterizarea în termeni de „elemente fasciste.”  La 13-15 iunie, ziarul la care ucenicea dl Cristian Tudor Popescu împânzea ţara cu zvonuri, sub litere de-o şchioapă, vorbind despre „maşinile de tipărit bani” găsite de mineri la sediile partidelor istorice. Dezminţirile veneau târziu sau niciodată – bulgărele minciunii fusese deja rostogolit în febra conştiinţei colective. Preşedintele Iliescu oricum le mulţumise ortacilor pentru că plantaseră flori (trandafiri?) în faţa Teatrului Naţional…

Atunci, ca şi astăzi, ţara credea mai tot ce se spunea la televizor. Stupid people, spunea un „clasic”. Căci n-am fost noi oare legaţi, pentru douăzeci de ani, sub blestemul-profeţie pronunţat, cu un râs cinic-satisfăcut, de atotştiutorul Silviu Brucan?

Mihail NEAMŢU

Publicitate

27 Responses to Nervii domnului Patriciu, stupid people şi televiziunea-tribunal (Mihail Neamţu)

 1. amanda13 spune:

  aveti perfecta dreptate insa dincolo de isteria trambitata pe mogul media am o singura dilema: de ce suntem un popor de amnezici? ce blestem bizar ne sterge memoria? am trecut prin atatea manipulari si ar fi trebuit sa ne invatam, cu toate acestea mi se pare ca o mare parte a romanasilor se avanta zilele acestea cu pieptul gol in „meandrele diversiunii”.

  mie mi-e teama. sincer, imi este foarte teama. de aceste alegeri depinde intr-un fel si viata mea… fiindca daca amnezicii vor invinge eu renunt pur si simplu la increderea in propria tara. va fi punctul final… mai mult de atat nu pot spera si simt ca nu mai pot da.

 2. […] lui Dinu Patriciu în cazul “copilul lovit cu pumnul în plex şi în faţă” este un semn de disperare. L-am cunoscut pe actualul miliardar petrolist într-o altă împrejurare  în care a fost […]

 3. ivory spune:

  Yey, in sfarsit, unul care vorbeste pe limba mea, imi vine sa te iau in brate! Deci nu s-a stricat toata lumea la cap, mai exista oameni inteligenti in tara asta, fara sa aiba creierul spalat de televiziunile turbat impotriva lui Basescu.

  Nu se intreaba nimeni de ce toti, dar toti, trag in Basescu? Pentru ca toti sunt ingroziti, le tremura chilotii de frica sa nu iasa iar la conducere, isi dau seama ca e unica lor sansa sa-l dea jos, ca le-a stat ca un ciot in coaste toti anii astia.

  Pe unde te intorci la tv, auzi doar „numai Basescu sa nu iasa!”. Serios?! De ce nu, dragalasilor, va strica afacerile cu fabricile, combinatele, petrolul, nu va lasa sa furati cu amandoua mainile ce-a mai ramas?

 4. despinavestea spune:

  Va rog frumos , incercati sa nu mai dati vina pe popor.Credeti ca alte popoare ar rezista la manipularea asta grosolana?
  Problema cea mare este ca traim intr-un monopol si o dictaturea mass media.Nu exista CONCURENTA la toate aceste televiziuni.Nu avem piata libera in mass media pentru ca licentele de emisie sunt date de CNA.
  Ar trebui desfiintat CNA-ul

  Pana atunci vom vorbi despre o mascarada a democratiei.
  Inteleg ca in Occident exista deja dezbaterea privind aceasta tema a MASCARADEI DEMOCRATIEI, a conflictului intre:
  bani,profit-pe de o parte si campanie electorala si democratie pe de alta parte.

 5. lorduljohn spune:

  Stimate domnule Neamtu,
  Discursul dvs. nu da dovada de moderatie si nici de spirit critic. Este, chiar, usor disperat si foloseste aceeasi demagogie PSD-ista pe care o incriminati. Iata cateva exemple:
  1.”Încălcarea tuturor reflexelor de civilitate şi molestarea sistematică a bunului-simţ au ca efect transformarea lui Traian Băsescu din adversar politic într-un inamic al poporului” Aceeasi incalcare a reflexelor amintite o practica si dl. Basescu. Sau cand o face el, e bine?
  2.”Strategia de eliminare a lui Traian Băsescu a atins un punct critic: după îngroparea moderaţiei şi a nuanţei relativizante, după expunerile tendenţioase de-a lungul unui an, după cenzurarea sistematică a dreptului la replică, după anularea apriorică a oricărei prezumţii de nevinovăţie, după manipulările grosolane ale declaraţiilor publice sau ale rapoartelor comisiilor prezidenţiale, s-a trecut acum la minciuna sfruntată şi la atacul imund”. Sa inteleg ca dl. Basescu a dezgropat moderatia si nuanta relativizanta si a consfintit prezumtia de nevinovatie dupa manipulari grosolane (vezi referendum) , minciuni sfruntate (vezi legea salarizarii cadrelor didactice) si atacuri imunde (vezi atacul la prima sotie a dlui Antobescu).
  3. „Un oarecare agramat, sprijinit şi „garantat” de un oligofren, aspiră la demnitatea prezidenţială.” Asta da moderatie!!
  4. „Mogulii par uşor disperaţi. Băsescu a fost descris drept o calamitate politică şi un marasm democratic. Acum, însă, după ce nervii domnilor Patriciu, Voiculescu şi Vântu au cedat, studiourile TV se pot transforma în veritabile tribunale ale poporului, cu săli de judecată umplute de vacarmul urii(…)” Mie mi se pare ca dvs sunteti usor disperat, dupa ce Basescu a descris parlamentul ca o calamitate politica si pe moguli ca un marasm democratic. Insa, cand domnul Basescu este intrebat ce a cautat el la GRIVCO raspunde senin ca a negociat sustinerea de catre PC si la vremea aia nu fusese inca inventat termenul de mogul. Penibil!!!
  5. „Atunci, ca şi astăzi, ţara credea mai tot ce se spunea la televizor. Stupid people, spunea un „clasic”.” Trist este ca, tara crede ce vede la televizor chiar si atunci cand apar dnii Basescu, Voinescu, Boc. Dar ce este mai important este ca tara nu crede ce scrieti dvs. domnule Neamtu, de la inaltimea academica a studiilor pe care le aveti.

 6. despinavestea spune:

  @LJ
  Va inselati,tara crede adevarul:
  cel spus de Basescu, Voinescu, Boc.
  Veti vedea pe 6-12-09

  • lorduljohn spune:

   totusi, nu am primit raspunsuri la prima postare.

  • lorduljohn spune:

   pt. eufrosin
   „Nu e asa ca unui astfel de magar prost crescut degeaba ii tii morala si ca nimic nu ii atrage atentia si impune respectul mai bine decat o palma ?”

   Da, da. Ai dreptate!!! Mare dreptate. Nici taranii nu au tinut cont de morala facuta de comunisti si nu au vrut colectivizare. Mai bine ca i-au arestat, ca sa aiba respect fata de noua oranduire. Nici Maniu, nici Coposu, nici altii nu au tinut cont de morala facuta de comunisti. Asa ca au fost schingiuti si omorati in bataie, pentru castigarea respectului. Daca ma gandesc bine nici evreii nu prea aveau respect fata de Hitler si au primit palma de rigoare.
   Si toti au fost acoperiti si justificati de oameni ca dvs!

 7. lorduljohn spune:

  Sigur. Dar daca nu o va face, ce veti spune? Ca a fost frauda sau ca sunt prosti?

 8. despinavestea spune:

  Romanul nu este PROST
  Iar Presedinte va iesi Basescu .

  Iar daca nu va iesi inseamna ca manipularea este atat de mare, deci influienta Rusiei atat de mare incat DEMOCRATIA a ajuns numai O MASCARADA in MANA PRESEI .
  Ca nu mai exista echilibrul puterilor in stat atunci cand PRESA devine MONOPOL si DICTATURA in MANA OLIGARHILOR.
  Dupa cum am spus mai sus exista o dezbatere puternica in Occident pe aceasta tema

 9. curt.
  1. Femeia venea disperata urland spre Basescu
  2. Basescu se apleaca si o tine de mana
  3. Copilul spune, EU CRED: e o curva nebuna…o stiu eu!!!…
  4. Basescu face semnul CLASIC cu mana gen “Ba, te sparg…taci din gura” ca faza in care te faci ca-i dai una lu’ Georgel si-ti faci freza. Mai ales ca Basescu este sensibil la femei (vezi mama lui, sotia, ficele, Elena, etc)
  5. Copilul, instinctual, duce mana la gura si se fereste in spate
  Detaliile sunt facaturi. Trucaje.
  Acum, baietii cei tari s-au folosit de INTENTIA de ushuire si au transformat-o video in LOVITURA. CLAR. Nici nu mai conteaza daca e adevarat sau nu. Ideea a fost ca sa se creeze EMOTIA, si pot spune ca si eu am fost lovit cand am vazut filmul. Emotia este creata si s-a atasat ideii generale despre Basescu. ATAT conteaza.
  Reactia lui Basescu la RealitateaTV? UMANA. Nu a vazut clar ce e acolo si a vrut sa se clarifice. La pozitia lui nu putea spune DA sau NU. In politica nu exista DA sau NU. Nu inteleg de ce cei care-i critica reactia VOR CA EL SA REACTIONEZE CUM “STIU EI CA SE REACTIONEAZA”.
  In final spun asta: cat de periculosi sunt cei care au CAUTAT 5 ani in mii de fotografii si filme o situatie care sa le dea sansa sa o trucheze spre folosul lor?!
  Va dati seama cat de periculosi sunt acesti BOLSEVICI????

 10. carletonuniv spune:

  Domnule Neamtu,

  Sunt perfect de acord cu observatiile dumneavoastra fiind unul dintre cei ce au participat activ in incercarea de a orienta societatea romaneasca spre o liberal-democratie. Aveti dreptate cand sustineti ca reactia impotriva presedintelui Basescu este similara cu cea din anii ’90 a regimului Iliescu impotriva partidelor istorice. Cu mentiunea ca acum, ca si-n ’90, avem aceeasi protagonisti: Ion Iliescu impreuna cu acolitii fostului regim comunist si o presa aproape integral aservita. Acesti protagonisti au format impreuna o oligarhie care, voluntar sau nu, a servit intotdeauna interesele Rusiei si nicidecum ale Romaniei.
  Nu sunt de acord insa cu afirmatia dumneavoastra despre Silviu Brucan. Am observat ca aproape toti comentatorii credibili vorbesc de „profetia” lui Brucan (folosesc cuvantul profetie in sensul folosit si de dumneavoastra si nu in cel clasic). Eu cred ca nu e vorba de nici o profetie. Brucan stia, pe de o parte, foarte bine planul politic si social pe scurta si lunga durata pus la cale impreuna cu cei ce l-au inlaturat pe Ceausescu supervizati de URSS. Pe de alta parte mesajul sau a fost menit sa franeze dorinta populatiei pentru o schimbare radicala a societatii romanesti animata de evenimentele din 1989.
  In ceea ce priveste modul in care marea majoritate a romanilor inteleg si reactioneaza la aceste evidente as vrea sa fac referire la un sondaj de opinie pe care ziarul Evenimentul Zilei, daca nu ma insel, l-a facut in editia on-line cu privire la stirea ca sotia prim-ministrului de atunci, Tariceanu, beneficiase de escorta rutiera din partea SPP, acest lucru fiind ilegal. Intrebarea sondajului era, parafrazez: daca ati fi primul ministru al Romaniei ati accepta ca sotia dumneavoastra sa beneficieze de escorta SPP in trafic desi legea nu o permite? Aproape 70% din participanti au raspuns afirmativ la intrebare. Acest fapt se petrecea pe un fond de generala dezaprobare a politicii guvernului Tariceanu, atunci minoritar. Reactia cititorilor participanti in acel sondaj on-line ne arata adevaratul motiv al majoritatii romanilor ce critica zilnic politicul. Aceasta critica nu are ca sursa, asa cum s-ar crede la prima vedere, un standard de moralitate si un bun discernamant intre ce este bine si ce este rau. Sursa o reprezinta un patologic sentiment de invidie fata de cel aflat in ravnita pozitie privilegiata. Dezaprobarea fata de actul ilegal savarsit de un functionar public se transforma subit in aprobare atunci cand contestatarul (initial) este pus in aceeasi situatie. Din nefericire, acest lucru nu face decat sa re-confirme, daca mai era necesar, afirmatia lui Platon despre regimul tiranic. Acesta sustine ca apucaturile si comportamentul unui tiran se se propaga printre subiecti precum o boala contagioasa. Acestia din urma devin o „copie” a tiranului adoptand un comportament similar. Dupa 45 de ani de regim comunist si inca 20 de „inertie” a lui, marea majoritate a romanilor au „luat” virusul; ei au inceput sa gandeasca si sa actioneze similar cu fostii si actualii tortionari. Trist, dar adevarat.
  Sper ca votul din turul doi sa ma contrazica si sa-l vedem presedinte din nou pe Traian Basescu, deocamdata singurul politician ce a dat dovada ca lupta impotriva acestei coalitii antidemocratice si antiromanesti.

 11. Liviu spune:

  Regret ca nu pot turna un clip video in care sa ruleze violentele de la Chisinau ale comunistilor lui Voronin in paralel cu imagini de la violentele minerilor comunistului Iliescu. Voronin, Iliescu, Patriciu, Nastase, Gioana, Voiculescu,Hrebenciuc, Vanghelie – sunt toti parte a aceleiasi blestemate mafii neocomuniste care pe capul oricarei natii sunt un cancer, o lepra , un blestem inimaginabil.

 12. LOGICA:
  1. esti candidat la presedintie.
  2. la un miting, unde sunt camere de filmat si fotografi, dai o bucata unui copil.
  3. te ridici, contiunui paranghelia si intri dupa turul I in turul II si-l bati pe Nastase.
  4. te doare-n basca ca ai trosnit un baiet in vazul a cel putin 200 de oameni
  5. te doare-n basca ca PatriciuTariceanuMuscaAnastaseEtc au fost acolo si au vazut totul
  6. conduci Romania 5 ani, faci guverne/ desfaci guverne si nimeni nu te santajeaza cu asa ceva
  Deci, daca e asa inseamna ca Basescu era/este bun de dus la Balaceanca. ABSURD.
  Dar daca nu e asa…
  Adica, Basescu NU A STIUT DE ASEMENEA EVENIMENT, FRATILOR! Altfel ar fi luat masurile pe care orice om cu putere le poate lua. Ar fi fost speriat si ar fi facut nefacute pentru a intra in posesia unei dovezi care ar arata ca A TROSANIT un copil. Dar in emisiune la Dumitrescu a fost surprins. Nu a stiut ce e acel film. Daca ar fi lovit copilul si cameramanul ar fi disparut cu dovada, TOTI CONSILIERII SI TOTI PUTERNICII CARE SUNT CU BASESCU ar fi tesut un raspuns riguros si un show care, in cazul in care ar fi aparut imaginea, ar fi atenuat socul. Dar Basescu NU A STIUT DE ASA CEVA.
  Multi se intreaba de ce au dat filmul daca stiau ca va fi demontat?
  Pai nici nu conteaza asta. Conteaza ca EMOTIA resentimentarilor a fost din nou activata caci vechile „bombe” fasaisera si mai arau 10 zile pana la alegeri. Doar nu era sa-l lase pe Basescu sa creasca in lipsa unor flegme viguroase. Emotia URII trebuie mentinuta. Hayssam a murit, Flota a murit, Nica a murit, Eba a murit, Udrea a murit, etc a murit.
  O minciuna ( ca Basescu este un RAU absolut) trebuie sustinuta publicitar caci altfel se usuca. De asta se face publicitate la uleiul unisol ca la o sticla cu viata. Ca n-are viata si ce sa spui despre o sticla fara viata?! Adica textul ca Basescu e dictator/ nenorocit/ otz samd e minciuna/ mort si trebuie sustinut caci altfel se pierde.
  Se poate sa mai vina si altele.

 13. Dan Patrascu spune:

  Dle Neamtu,

  Probabil ma cunoasteti ca „anti-basescian”. Va scriu ca sa demontez acest mit :). Am publicat si eu ieri pe blog filmul. Azi s-a demonstrat ca este trucat.
  Dar eu as tinde sa subliniez un alt aspect. Numirea lui Dacian Ciolos in functia de comisar european pentru agricultura a venit intr-un moment cat se poate e bun pentru Basescu. Fara inoiala, este un succes al Romaniei si, pana la urma, un succes al lui Basescu. Astfel avem un atac murdar cu un film trucat si o numire intr-o functie europeana a unui candidat sustinut de Traian basescu. AVANTAJ BASESCU!
  Pentru a se vedea ca nu tin nici cu Basescu nici cu Geoana am publicat pe blog toate aceste consideratii care il puntr intr-o lumina buna pe traian Basescu.

 14. Antiteze spune:

  Multumesc pentru comentariile la acest text scris la cald. Intre timp, confirmarea fraudei a fost obtinuta irefutabil de la chiar tinarul/copilul implicat in asa-zisul incident.

  „Vreau sa ia sfarsit acest scandal si punct. E o prostie. Nu e nimic adevarat din ce se sustine la tv. Ma refer la imaginile de la televizor. Nu ma intereseaza ce sustine dansa (referindu-se la matusa sa, n.red). Mama mea este bolnava, eu astazi am avut atac de panica, sunt traumatizat, ce mai doriti? Vreau sa retrag tot ce am declarat” a spus vineri seara, intr-o interventie la Realitatea TV, Bogdan Marius Istratoiu, copilul pe care presedintele Traian Basescu este acuzat ca l-ar fi lovit.

  Declaratiile tanarului Bogdan Marius Istratoiu:
  Vreau sa ia sfarsit acest scandal si punct. Vreau sa incheiati acest subiect pentru ca nu este absolut nimic adevarat si cu asta-basta.
  E o prostie, nu e nimic adevarat din ceea ce se sustine la televizor.
  E problema dansei (n.r. – matusei sale) ce spune, poate ca dansa spune adevarul, dar eu nu pot comenta nimic. Nu am absolut nimic cu matusa mea, dar atat timp cat ea vine la dumneavoastra in studio si comenteaza la adresa mea, chiar nu mai are niciun sens.
  Maica-mea e bolnava, azi am avut un atac de panica, sunt traumatizat, ce mai doriti?
  Vreau sa retrag tot ceea ce am zis. Nu mai vreau sa fiu implicat in acest subiect. Vreau sa-l dati uitarii.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6574074-bogdan-istratoiu-copilul-din-scena-basescu-nu-nimic-adevarat-din-sustine-rog-incheiati-acest-subiect.htm

 15. […] Neamţu Nervii domnului Patriciu, stupid people şi televiziunea-tribunal (Mihail Neamţu)Cum iau ziaristii urma banilor, asmutiti de Patriciu si Vantu (D. Tapalaga)O nouă premieră: […]

 16. turnofftheglory spune:

  Ati rezumat perfect prin disperare. Atatia bani, atata material uman si…au ratat.

 17. eufrosin spune:

  Imaginile în care Traian Băsescu loveşte cu pumnul un copil sunt trucate, susţine Sobi Cseh.

  “E un trucaj ordinar. Se vede din poziţia braţului domnului Băsescu. Privirea e în jos, i-au scos braţul o secundă, apoi l-au pus. Se vede că i-a mişcat capul copilului. Cel care a montat scena i-a mişcat copilului capul pe spate. Uitaţi-vă la lungimea segmentelor braţului. Nu poate avea bratele atat de lungi”, subliniază Sobi Cseh.

  “De când cu computerul poţi să faci orice. Dacă un erou nu-ţi dă satisfacţie, poţi să-i faci orice. Poţi să faci orice şi să nu se prindă nimeni. Poţi să-l faci să intre prin mulţime şi să se bată. Doar specialiştii ar ştii. Uitaţi-vă la privirea preşedintelui, e în jos, mâna e poziţionată altfel. Poţi face un trucaj cu minimum de deformare a imaginii. Am mai văzut astfel de cazuri, şi când cu moartea lui Erbaşu, când se făceau tot felul de reconsituiri şi procurorii nu luau în considerare acest analize”, a mai spus cascadorul.

  Poate ca nu-i destul si ca mai trebuiesc dovezi pro sau contra. Ana Ghita, femeia care ii inmanase lui Basescu o scrisoare, declara urmatoarele:

  “”I-a zis lui domnul Basescu ’s-o ia dracul ca e nebuna!’. Am vazut copilasul, care era micut de statura, dar in niciun caz nu am vazut ca da dl Traian Basescu in el. In nici un caz! Deci asta e o minciuna. Ori e pus de cineva, ori nu stiu. Era o scena si abia am ajuns. Dansul mi-a intins mana sa dau mana cu dansul, dar n-am ajuns la mana dansului.

  Deci nu avea cum sa-l atinga. Nu avea cum sa ajunga domnul Basescu la copil, abia a ajuns la mine, sa-i dau mana. E ceva strigator la cer. Nu stiu cine e copilul, abia l-am vazut la televizor”

  D-na Ghita s-a dus voluntar la cateva televiziuni pentru a declara acestea. Acum hai sa zicem ca Dl. Basescu intr-adevar i-a tras un dos de palma baiatului. Fara sa stiu sigur ce s-a intamplat acolo, pun intrebarea: Cati dintre dumneavoastra ati simtit vreodata nevoia sa carpiti un puradeu obraznic, chiar si mai cu seama daca, nu era al dvs. ? Nu ati avut niciodata parte de plodul necrescut de-acasa, care sa injure oameni adulti sau sa bata alti copii in parcul dintre blocuri ? Dar de-unul care rupe pomisorii de-abia plantati pe strada ? Dar de cel care arunca punga goala de chipsuri pe jos, apoi replica sfidator rugamintii dvs. de a o ridica si pune la gunoi ? Sau de razgaiatul care imbranceste-o batranica in harjoneala lui prosteasca ?

  Nu v-a venit sa-i aplicati o corectie fizica pe loc ? Nu e asa ca unui astfel de magar prost crescut degeaba ii tii morala si ca nimic nu ii atrage atentia si impune respectul mai bine decat o palma ? Mai tinem noi minte palma primita in copilarie pentru o fapta rea si cum ne-a corectat ea pe lor ?

  Daca raspundeti negativ, ati fost spalat la creier – e timpul sa aruncati televizorul afara din casa.

  După cum tot românul ştie, bătaia e ruptă din rai. Cine nu foloseşte nuiaua, îşi strică copilul. Sunt percepte biblice, înţelepciunea populară, bunul simţ. Nu birocraţii UE ştiu mai bine cum se cresc copiii, căci daca-r fi aşa, tineretul occidental ar fi întreg la cap.

  Acum, de ce să aruncăm cu pietre într-un om care peste câteva zile urmează sau nu, să fie ales ? Pentru un astfel de motiv?

  Nu vi se pare curios că băieţii au şezut pe filmuleţul ăsta până acum ? Sau că Patriciu şi cu Vantu beau fericiţi împreună socotindu-şi socoteala cea de acasă ? Se încearcă manipularea noastră şi condamnarea lui Băsescu fără nici o legătură cu chestiunile într-adevăr importă. La vremea asta, filmuleţul nici nu ar trebui să mai conteze. Chiar daca-r fi adevărat. Păi să nu le arătăm noi acum tovarăşilor ăstora îndomnoşiţi că socoteala lor de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg?

  Lumea dupa Eufrosin – intelegand ce se intampla.

 18. Legea Protectiei copilului
  Art. 22
  (1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale.
  (2) Este interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala.
  (3) Participarea copilului in varsta de pana la 14 ani la dezbateri publice in cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimtamantul scris al acestuia si al parintilor sau, dupa caz, al altui reprezentant legal.
  (4) Copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti, reprezentanti legali sau alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea lor, in scopul de a obtine avantaje personale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice.
  (5) Consiliul National al Audiovizualului monitorizeaza modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel incat sa se asigure protectia si garantarea dreptului copilului prevazut la alin. (1).

  Art. 89
  (1) Prin abuz asupra copilului se intelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care este periclitata viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.

  Art. 99
  (1) Copilul are dreptul la protectie impotriva oricarei forme de exploatare.
  (2) Institutiile si autoritatile publice, potrivit atributiilor lor, adopta reglementari specifice si aplica masuri corespunzatoare pentru prevenirea, intre altele:
  a) transferului ilicit si a nereturnarii copilului;
  b) incheierii adoptiilor, nationale ori internationale, in alte scopuri decat interesul superior al copilului;
  c) exploatarii sexuale si a violentei sexuale;
  d) rapirii si traficarii de copii in orice scop si sub orice forma;
  e) implicarii copiilor in conflicte armate;
  f) dezvoltarii fortate a talentelor copiilor in dauna dezvoltarii lor armonioase, fizice si mentale;
  g) exploatarii copilului de catre mass-media;
  h) exploatarii copilului in cadrul unor cercetari ori experimente stiintifice.

 19. lorduljohn spune:

  Ma bucur enorm sa vad cum dumneavostra continuati sa credeti ca filmul a fost trucat. Intre timp alti experti au spus ca nu e. Dar ce mai conteaza? Intotdeauna vom lua de bun doar ce ne convine. Daca filmul ar fi fost trucat dl. Basescu ar fi spus-o din prima. Domnilor, chiar nu va ingrozeste pozitia de yesmen in care va postati? Nu va ingrozest

 20. lorduljohn spune:

  Nu va ingrozeste faptul ca ati ajuns sa justificati asemenea gesturi?

 21. Alti experti au spus ca nu e trucat?
  Pai… alti experti au spus ca e.
  Nu va ingrozeste faptul ca poate aparati un fals?
  Nu e vorba daca e trucat sau nu ci cat din adevar se poate livra printr-un vehicol intermediar, anume IMAGINEA. Adevarul nu se poate afla prin expertiza ci prin CREDINTA. Iar credinta nu tine de un moment definit de spatiu-timp ci de un cumul de senzatii, curate sau nu, pe care le-ai primit in decursul unei vieti ONESTE sau SERVILE.
  Eu asta cred.

 22. lorduljohn spune:

  ba da, ma ingrozeste. De asta nu judec imaginile ci reactiile oamenilor, ale lui Basescu, ale dvs.

 23. lorduljohn spune:

  „Vreau sa retrag tot ceea ce am zis. Nu mai vreau sa fiu implicat in acest subiect. Vreau sa-l dati uitarii.”
  Asta nu va pune pe ganduri?

 24. Nu trebuie sa ma puna pe ganduri ceva, un subiect sau eveniment mass-MEDIAT (reactia lui Basescu a fost MEDIATA, ca tot ce se transmite; dar asta tine de iconoclasmul mijloacelor maedia).
  Eu sunt pe gandurile mele destul de constant.
  Pe ganduri ar trebui sa va puna FRAGMENTAREA mesajului/ mesajelor care sunt trimise involburate catre cei ce nu prea sunt pe ganduri, spre cei ce se asteapta sa reactioneze la stimul.
  Sa va mearga bine in continuare!

 25. lorduljohn spune:

  Ihi!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: