H.-R. Patapievici despre umbrela Johannis şi coaliţia PNL-PSD


Ca să ne distragă atenţia de la natura funciarmente netransparentă a alianţei PSD-PNL, liderii lor s-au folosit de o foarte populară fantasmă a imaginarului public şi istoric românesc, „cinstea şi temeinicia neamţului”, ca să ne ia definitiv minţile.
Această manipulare le depăşeşte pe toate. Sforarii din spatele alianţei vor să-i determine pe alegătorii liberali aruncaţi de Crin Antonescu în braţele lui Geoană să aibă impresia, când votează Geoană, că votează Johannis – adică neamţul harnic şi cinstit, care ne va vindeca de netrebnicie şi hoţie pe toţi, printr-un act magic de substituţie.BONUS:
Patriciu şi Vântu îi fac programul de guvernare lui Johannis
Reclame

5 Responses to H.-R. Patapievici despre umbrela Johannis şi coaliţia PNL-PSD

 1. Marius Corduneanu spune:

  În ce hal am ajuns! – triumful prostiei sau „despre revoluţia bunului simţ”

 2. despinavestea spune:

  Asta e singura cale care a mai ramas coalitiei PSD+PNL ca sa ne fure : hipnoza si paranormalul.
  Nu le vom da satisfactie !

 3. ” Sa ne ia mintile”?
  Cine, cui ia mintile? Si despre ce minte este vorba? Cu toata deferenta, cred ca este un articol straniu.
  Tocmai Transilvania, care ar trebui sa stie ce e aia neamt, este, si a fost, impotriva „germanizarii” imaginarului politic.
  Am observat in ultima perioada aparitia unui subiect pe care l-am crezut decedat, anume paranormalul/ manipularea psihologica.
  Eu cred ca romanii nu sunt pacienti capabili de a fi hipnotizati. Tipul celui usor de hipnotizat este tipul celui ravasit de asteptare. Ori romanii nu ASTEAPTA nimic. Romanul nu este poet, in sensul pe care Thomas Buddenbrook l-a dat vointei poetice in constructia unei utopii, el este un PRAGMATIC. De asta nici nu e xenofob. Ca pragmatismul romanului are o forma egolatra asta este alta discutie. Dar romanul nu poate fi, cum spunea Steinhardt, dus cu muia. De ce?! Pentru ca ii place sa fie cum vrea el.
  De aceea, nu cred ca varianta „harniciei germane” are un rol mare in alegerea ce va urma.
  Cei ce voteaza PSD vor vota Geoana, o parte din cei ce voteaza PNL vor vota Geoana. Insa, in afara de publicul-politic-pnl-ist, nu vom vedea voturi catre Geoana. PNL mizeaza, ca orice megaloman, pe credinta ca este ceva unitar/necesar/suficient. Dar e vorba de partid nu de electoratul sau.
  In plus, emisiunea Ora de Foc a daruit oamenilor ceva nemaipomenit: un spectacol Vantu/Patriciu de neuitat (Voiculescu a fost mai destept). Un om sanatos la cap te poate ierta daca esti mincinos, prost, guraliv, grandoman samd. Dar NICIUN om nu te poate simpatiza cand il DESCONSIDERI ca fiinta vie. Si ce am vazut aseara la Vantu/Patriciu asta a fost. O planare asupra REALITATII.
  Ei vor sa faca pentru ca ei STIU CUM SE FACE. Am oroare de cei care STIU cum se face. Nu suport pe cel care imi spune ca el stie ce trebuie sa se faca ca EU SA TRAIESC BINE.
  Macar SA TRAITI BINE al lui Basescu era o urare.

 4. […] H.-R. Patapievici despre umbrela Johannis şi coaliţia PNL-PSD […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: