Isteria sindicală şi lecţia Reagan

In 1981, administraţia Ronald Reagan a concediat 11.345 din cei 13.000 de controlori de trafic aerian care intrasera in greva generala si le-a interzis sa mai obtina slujbe federale.

Vezi şi BONUS 1 şi BONUS 2.

 • De asemenea, merită reţinută iniţiativa de blocare a legii de reformă a educaţiei. Rezultatele, aici:

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea facuta de Partidul National Liberal si a decis ca Legea educatiei contravine Constitutiei. Actul normativ este unul dintre cele trei pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea in Parlament in septembrie, informeaza NewsIn.

Reclame

3 Responses to Isteria sindicală şi lecţia Reagan

 1. Dan Patrascu spune:

  Adevarul este ca traim intr-o tara in care nivelul protectionismului social este foarte ridicat si acest lucru este exploatat la maxia de miscarile sindicale a caror lideri, dupa cum s-a putut vedea in presa, sunt ei insisi datori vanduti la stat.
  Nu cred ca acesta este un lucru pozitiv, mai ales acum…cand Romania inca se afla in plina criza.

 2. Protectionismul social are o singura premisa: legea cererii si ofertei. Statul a ajuns, azi, sa se comporte ca o firma de servicii de consum. O firma care cere credit, de la grupul tinta, pentru a produce bunastare, siguranta, fericire. E normal ca statul sa se doreasca cvasi-totalitar (asta este fundamentul lui „ascuns, nestiut de nimeni”). Orice stat tinde spre totalitarism. Frana in calea acestui ideal nu exista. Biserica este singura realitate care stapaneste firescul, respiratia libera. Ce e afara din Biserica este in intuneric.
  Daca e asa atunci cum ar trebui sa ne comportam? In primul rand ar trebui sa nu mai consumam „bunurile” promise de catre stat. Erau vremuri cand Biserica, prin ierarhii ei, cerea in perioade tulburi ca poporul drept-credincios sa POSTEASCA. De acest POST avem nevoie acum. Sa ne amintim de Sfantul Ilie, doar!
  De ce oare nu cere BOR tuturor credinciosilor ( 89%) o perioada de POST (cu tot ce tine de acesta)? Poate de frica ca mesajul ar cadea pe piatra? Nu statul trebuie sa ceara sa strangem cureaua ci tocmai Ierarhii nostri ar trebui sa ne ceara sa ne infranam de la consum. Dar asta suna ca o diversiune, nu? Caci o economie prospera se bazeaza pe consum, pe un consum imens. Si atunci? Ne spune Sfantul Pavel:
  „…având hrană şi îmbrăcăminte cu acestea vom fi îndestulaţi. Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită şi în cursă şi în multe pofte nebuneşti şi vătămătoare, ca unele care cufundă pe oameni în ruină şi în pierzare. Că iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor şi cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns cu multe dureri.”

 3. Antiteze spune:

  Amin! Postul are o functie purificatoare si e poate providential ca acum suntem chemati sa facem alegeri in timpul Postului Craciunului. Postul de la minciuna, postul de la bucate alese, postul de la imbuibare. Sf. Pavel, da, si profetul Isaia, cap 58:

  6. Nu ştiţi voi postul care Îmi place? – zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor.
  7. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine.
  8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu.
  9. Atunci vei striga şi Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, ameninţarea cu mâna şi cuvântul de cârtire,
  10. Dacă dai pâinea ta celui flămând şi tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric şi bezna ta va fi ca miezul zilei.
  11. Domnul te va călăuzi necontenit şi în pustiu va sătura sufletul tău. El va da tărie oaselor tale şi vei fi ca o grădină adăpată, ca un izvor de apă vie, care nu seacă niciodată.
  12. Pe vechile tale ruine se vor înălţa clădiri noi, vei ridica din nou temeliile străbune şi vei fi numit dregător de spărturi şi înnoitor de drumuri, ca ţara să poată fi locuită.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: