Vrem Parlament Unicameral

23 Responses to Vrem Parlament Unicameral

 1. turnofftheglory spune:

  Si eu!

 2. farfuridi spune:

  Cel mai „elocvent” somn de parlamentar mi s-a părut cel al lui A. Păunescu. Poate nu mai intră în Parlament data viitoare …

  Poate intră CTP-ul :)

  http://farfuridi.wordpress.com/2009/10/27/vinat-sau-vinator-poate-fi-cristian-tudor-popescu-manipulat/

 3. De ce 300? Nu cred ca-mi poate explica cineva.
  De ce nu 100?! Sau 99.
  Cum suntem doar o civilizatie care se bazeaza pe RECOMANDARI si pe Proiecte deja-depuse eu cred ca Parlamentul este INUTIL.
  Un guvern reuseste sa puna in aplicare orice ACORD cu cei ce ne-au dat bani (bani pentru a supravietui nu pentru ca meritam).
  De ce, deci, Parlament? Nu face.
  Cat despre cei ce vad dictaturi peste tot eu le spun atat: nu se mai poate instaura o dictatura intr-o tara membra a unui Proiect comunitar de anvergura europeana si a unei Aliante Militare Globale.
  Vremea dictaturilor a trecut. Interesant este ca tocmai cei care striga „vine dictatura” sunt cei care s-ar simti perfect intr-o atare stare de fapt.
  Singurul lucru ce se poate face, insa, este de a micsora raul-cel-in-detaliu, raul de scara blocului, raul de la ghiseu, raul de la registratura, raul din cancelarie, raul din spitale.

 4. despinavestea spune:

  Exista o regula de calcul stiintific a numarului de parlamentari. Este redacina cubica din populatia unei tari.
  Extrageti radacina cubica din 22 mil locuitori si o sa aveti cifra de aprox 300.Deci minic nu este intamplator.
  Dreptul contitutional este o meserie.Noi trebuie doar sa incercam sa ne facem o cultura politica si sa intelegem atunci cand suntem chemati la vot.
  Pentru mai multe detalii,daca va intereseaza puteti citi aici:
  http://www.isp.org.ro/de-ce-trebuie-sa-renuntam-la-senat

 5. Acum facem politica stiintific?
  Mai acum putin timp erau unii care faceau totul stiintific.

 6. despinavestea spune:

  Da, cel mai abine este sa faci totul cat se poae de profesional .
  Apropos ,ati auzit de : stiintele politice ?Daca nu ,incercati sa cititi aici

  http://www.fspub.ro/Home/viitor-student-fspub/ce-sunt-stiintele-politice-

  Nimic nu se face dupa ureche !

 7. farfuridi spune:

  @heraaskuortodox:

  „stiinţific”-ul de pe vremuri făcea parte din sintagma „materialism-stiinţific”.

  altfel, numai gînduri bune.

 8. despinavestea spune:

  “materialism-stiinţific”.-marxist-leninist-
  :) :)

 9. lui farfuridi
  Pai ce sa zic?! Nu este materialismul (cheltuielile, resursele, etc) unul din principalele motive ale cererii unicameralului? Doar asta zic: materialism-stiintific, nu? Cand incepe stiinta sa justifice orice miscare social-politica…
  Reiau ce am zis sus: Parlamentul este, ACUM, inutil. Deci, nu 300 sau 100 sau 99. Eu prefer desfiintarea lui completa.
  Guvernul este suficient!

 10. despinavestea spune:

  Dvs preferati dictatura.

  Eu de aici nu mai continui discutia.
  Imi pare rau

 11. Si dictaturile au parlamente (sau cum le putem numi).
  Nu am spus nicaieri cum ca doresc dictatura (sunt lucruri care ne depasesc, vad).
  Repet, o dictatura „clasica” nu mai este posibila nicaieri in UE.
  Parlamentul este inutil in actuala stare de fapt. Recomandarile UE si Acordurile financiare guverneaza Romania.
  Guvernul este suficient!

 12. farfuridi spune:

  @heraaskuortodox:

  1. materialismul stiinţific este este o ideologie care nu are nici o legatura cu stiinta. Incercati sa cititi ceva pe aceasta tema sau intrebati-i pe cei care stiu cite ceva. Crimele, ateismul comunist, toate nenorocirile comuniste au fost justificate prin aceasta „stiinta” falsa. Orice om cu un IQ > 0 ar trebui sa inteleaga cum stau lucrurile.

  2. cu scuzele de rigoare, cred ca nu ati inteles cum stau lucrurile cu Parlamentul si cum e treaba cu puterile intr-un stat de drept.

  3. va rog sa nu mai continuati discutia inainte de a va informa si a reflecta putin. Va faceti de ris !

 13. Pt farfuridi:
  nu mai fiti atat de suficient. sunteti baiat mare. cat despre „ma fac de ras”… mai usor cu catalogariile. sunteti prea lejer in stare.

 14. turnofftheglory spune:

  Ziua buna trollule. :)

 15. Bogdan Duca spune:

  Ma mir ca nu sesizati manipularea. Sau poate ca nu vreti sa o sesizati.
  Din dorinta domnului Basescu de a comite o frauda morala prin organizarea unui referendum la alegeri, tema numarului de parlamentari (o tema populista- dar nu e nevoie nici macar de revizuirea Constitutiei ca sa se reduca numarul lor) mascheaza problema reala, a parlamentului unicameral.

  Si eu sunt pentru un Parlament redus numeric,dar sunt categoric contra unicameralismului.

  Cat despre somnul din sedintele de plen al parlamentarilor, numai cei care stiu cum functioneaza parlamentul au idee cat de plictisitoare sunt aceste sedinte de plen, ce au loc la incheierea unor sedinte de comisie, in care se munceste efectiv pe textul de lege.
  In plen se voteaza legile muncite (si chiar sunt muncite) in comisii. Si cum parlamentarul x stie ca partidul sau a aprobat in comisia y un proiect de lege, va vota aceasta lege fara sa se implice in dezbaterea din jurul ei.

  O sa imi spuneti ca ar trebui sa se implice. Tin sa va informez ca Parlamentul se ocupa si de legislatia unor domenii strict specializate. Nu orice parlamentar are aptitutinile necesare (si nici nu trebuie sa le aiba) pentru a discuta o lege cu privire la…dimensiunea standard a cartofului sau pastarnacului- legi solicitate de Uniunea Europeana.

  Dincolo de orice, ura aceasta impotriva Parlamentului, indusa de domnul Traian Basescu, este una foarte periculoasa pentru democratie. Chiar daca Traian Basescu ar fi cel mai bun presedinte cu putinta (ceea ce eu nu cred) agresiunea impotriva unei institutii fundamentale pentru democratie, m-ar determina sa evit sa il mai votez pe domnia sa.

 16. Domnului Duca.
  Nu cred ca Basescu induce vreo ura. Una dintre greselile politicienilor si a intelectualilor este ca SUBEVALUEAZA capacitatea romanilor de a decide. Ii cred inapoiati, cretini chiar handicapati psihic. Eu cred ca cei ce vor vota sunt foarte responsabili in ceea ce vor alege. Pana la urma trebuie sa ramanem la realitatea democratiei: poporul este suveran in alegerile sale, bune sau rele (dar cine poate spune ce e bun sau rau pentru 23 000 000 de oameni? doar ei.)
  Eu cred ca Basescu DA SANSA POPORULUI SA SE EXPRIME intr-o chestiune. Nu ca altii care s-au si pregatit cu proiecte de lege care sa legifereze (dupa cum cred ei de cuviinta) o stare proprie lor.
  Si stati linistit :)… poporul stie ce e aia unicameral sau bicameral. Pentru ca are … bun-simt. Adica simte bine. Eu asta cred.
  Stima.

 17. Bogdan Duca spune:

  Sa se exprime, desigur. Dar va atrag atentia asupra unui mic aspect: cel care dezinformeaza poporul este domnul Basescu. Afisele electorale, deosebit de agresive, nu vorbesc de unicameral ci de reducerea numarului de parlamentari. Numar de parlamentari ce se pot reduce si prin lege, fara modificarea Constitutiei (reamintesc aici ca PNL a depus o initiativa legidlativa in acest sens).

  Si apoi de ce sa facem referendum chiar in ziua alegerilor? Nu pentru ca are nevoie domnul Presedinte de un plus de ajutor intr-o cursa electorala in care nu mai este sigur ca mai poate castiga fara unele adjuvante populist-electorale?

 18. Da, populismul este intrinsec legat de democratie. Nu stiu cine ar afirma contrariul (doar ipocritii care folosesc masuri diferite in situatii diferite). Repet, populismul face parte din acest mecanism.
  Cat despre referendum numai de bine. Nu prin acest referendum se STABILESTE unicameralul. Referendum-ul este instrumentul prin care poporul isi exprima parerea fata de o problema. Adica spune cam cum ar vrea, in fapt, sa fie condus. Nu stabileste poporul FORMA. Poporul doar afirma o vointa iar vointa poporului trebuie, conform tiparului democratic si conform existentei statului de drept, FORMULATA STATAL de cei „abilitati”. Apoi, dupa cum bine stim, statul de drept va trebui sa NU IGNORE aceasta parere/ vointa. Deci, frica legata de „facaturi ignorante” este, dupa parerea mea, ilogica.
  Initiativa PNL este, deci, conforma cu subiectul dezbatut in referendum. Slava lor! Dar de ce nu au actionat pana acum in acest sens ci DOAR cand a aparut ideea acestui referendum? Pentru ca, cred eu, PNL-ul a facut din aceasta problematica o politica pe cand referendum-ul nu formuleaza o politica ci o vointa de baza, o vointa dincolo/dincoace de conceptul de STAT. Adica diferenta intre referendum si initiativa legislativa este tocmai componenta „spirituala”: vrere vs politica. Eu cred ca aceasta distinctie asta e foarte importanta.
  Cat despre momentul alegerilor parafrazez un Maresal (via Tutea): „… da omu’ cu ce are”. De ce adica i se cere Presedintelui sa nu mai fie Presedinte ci doar candidat? Cu ce drept i se cere sa se obtureze? E imoral, spun unii? Vai, ce frumos invocam moralitatea „bunicilor” cand avem nevoie de argumentari.
  Stiti ce cred eu? Ca cei care striga „uite dictatura, uite imoralitatea, sarmana democratie” traiesc intr-o iluzie. In iluzia ca in Romania deja s-a instaurat o democratie consecventa, ca institutiile merg corect si responsabil, ca suntem condusi de cei mai capabili. Si ca aceasta aurora este, cumva, amenintata de un zmeu.
  Parerea mea este ca cei care gandesc astfel si-au formulat ipotezele gresit. Si daca-ti formulezi ipotezele gresit atunci argumentarile, in interiorul sistemului tau axiomatic, chiar iti pot parea valabile.
  Daca insa recunoastem ca cei 20 ani viata de dupa ’89 nu sunt decat o mascarada atunci nu putem decat sa spunem:
  Revolutia continua, fratilor!
  Eu asta cred.

 19. Bogdan Duca spune:

  Si un referendum este un act politic. Votand sau refuzand sa votezi la referendum, „comiti” un act politic. Ca atare, nu inteleg acuza adusa initiativei liberale.
  Desigur ca initiativa liberala a avut ca scop principal anularea demersului prezidential. De ce? Deoarece nici un partid politic (nici macar PD-L) nu are intentia de a vedea un parlament redus numeric. E mai usor sa intri intr/un parlament de 475 de membri decat in unul de 300.

  Intentia Presedintelui, de a reforma Statul roman este una laudabila. Avem nevoie de genul acesta de reforma. Dar de ce Presedintele o face chiar pe ultima suta de metri a mandatului sau?
  Si de ce o face mintind: mai intai ca se doreste doare reducerea numarului de parlamentari (cand de fapt se urmareste constituirea unui parlament unicameral) si apoi ca aceasta reducere ar fi o masura de reducere a cheltuielilor? Reamintesc cititorilor ca bugetul initial al Ministerului Turismului (minister deloc criticat, ba chiar apreciat de Presedinte- stim toti de ce) era la fel de mare ca si bugetul Senatului Romaniei.

  Daca Presedintele ar fi dorit cu adevarat reforma Statului, probabil ca altul ar fi fost parcursul mandatului sau. Dar din pacate pentru Romania, Traian Basescu nu este cu nimic mai bun decat ceilalti, ba, prin comportamentul sau agresiv, prin incapacitatea naturala de a fi un bun mediator si negociator, este un element nociv in politica romaneasca.

 20. Antiteze spune:

  Dan Tapalaga

  La ce mijloace recurg adversarii lui Basescu in competitia electorala, la cata presa au cumparat si cum se joaca cu viitorul nostru, prelungind criza politica ca sa traga foloase electorale, acuzatia ca Traian Basescu a manevrat referendumul in interes propriu suna ridicol. Zau? Chiar cheama poporul la referndum ca sa salte si el, acolo, cateva procente? Ingrozitor. Dictatura clara. Noroc cu Alianta Anti ca ne-a deschis ochii. Ei, paznicii moralitatii: Voiculescu, Vantu, Geoana, Nastase, Patriciu, Iliescu, Hrebenciuc si mai nou Parvulescu si Alistar. A ne scuti. Lor, totul le este permis, inclusiv furtul.

  Suntem astazi captivi in lagarul isteriei publice, luati prizonieri intr-un delir colectiv despre Hitler si Ceausescu. Alianta Anti anunta apocalipsa basesciana: rascoale, revolte, fraude, saracie, chestii grave. Ultimul titlu pe care-l citesc la TV: Tara se duce de rapa. Lipsa de imaginatie. Puteau baga lejer ceva cu molima, Basescu, gripa procina, nepasare criminala.

  Alianta Anti ne vrea cat mai departe de urne. De vot se tem cu adevarat, nu de dictatura. Predicatul lor e simplu: Basescu e rau, votati Alianta Anti! Ma vad nevoit sa repet: a ne scuti.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6381392-alianta-anti-falsii-dizidenti-dictaturii-basescu.htm

 21. Vointa poporului nu este act politic. Despre asemenea ipoteze vorbeam. Vointa poporului este un act comunitar. Cand poporul liturghiseste in Biserica el nu face politica ci doreste sa devina. Daca, insa, devenirea a ajuns politica…
  Parcursul mandatului sau? Pai si momentul alegerilor/ referendum-ului face parte din parcursul mandatului sau. Unii vor sa acceseze mandatul ca pe pusca din poezia lui Nichita:)
  O marturisire: eu nu mai votez din 2000 ( vadim vs iliescu) pentru ca nu suport ideea raului cel mai mic. Cei care aleg raul cel mai mic se obisnuiesc chiar si cu raul cel mare. Trebuie sa facem o alegere si, cum spunea Burt Lancaster in Ulzana’s Raid:), trebuie sa invatam sa traim cu alegerea facuta.
  Intr-adevar, Basescu este nociv in politica romaneasca. Merci pentru confirmare.
  Stima.

 22. despinavestea spune:

  Reactia puternica a adversarilor lui T.Basescu impotriva
  Referendumului demonstreaza ca afisul electoral:
  „De ce le e frica nu scapa !”
  este foarte sugestiv si oglindeste realitatea

  In acest moment adversarii fac tot ce pot ca sa opreasca Referendumul.S-au unit cu toti,inclusiv Alistar si Parvulescu -care se compromit nu numai pe ei insisi dar si institutiile pe care le reprezinta in Romania

 23. farfuridi spune:

  1. presedintele Romaniei are dreptul constitutional sa initieze referendumul. Nu incalca nici o lege.

  2. stabilirea referendumului in aceeasi zi cu alegerile este constitutionala. Nu incalca nici o lege.

  3. reforma constitutionala este necesara in Romania.

  4. strategia adversarilor presedintelui: in loc sa incerce sa-si diminueze pierderile sau chiar sa cistige, au ales sa nu joace jocul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: