Bleen comentează dezastrul etatismului din România

Astăzi, în România anului 2009, politicianul care se adresează tineretului, păturii educate de la oraşe, salariaţilor şi antreprenorilor din mediul privat, este pur şi simplu un imbecil sinucigaş. E ca şi cum ai vinde CD-uri cu Chopin în Ferentari. Nu înţeleg cum cineva care nu e atît de idiot încît să vîndă mp3-uri surzilor şi chiloţi tanga mamailor din Teleorman poate avea pretenţia de la politicieni să facă asta. Aşa cum voi nu vreţi să daţi faliment sau să vă pierdeţi job-ul, nici ei nu vor să rămînă în afara Parlamentului sau a guvernării. Aşa că vă vor creşte taxele, vor renunţa la orice reformă a sistemului birocratic, vor elimina orice posibilă facilitate acordată sistemului privat, vor creşte pensiile şi salariile bugetarilor, le vor acorda noi şi noi sporuri şi vor angaja din ce în ce mai mulţi. Bugetarii şi pensionarii sînt peste 8 milioane, voi nu sînteţi mai mult de 100 000  (restul îşi fac vacanţa în ziua alegerilor sau stau pe la terase şi se felicită pentru superioritatea cu care au luat decizia inteligentă de a nu se duce la vot).

Reclame

2 Responses to Bleen comentează dezastrul etatismului din România

  1. 39% din 16.000.000 fac 6.240.000 de oameni. Bugetarii si pensionari sunt mai multi. Tinand cont ca cei ce voteaza sunt clientela partidelor din Parlament ( care nu sunt toti bugetari si pensionari) calculam cam 20%. Eu cred ca doar 19% sunt bugetarii/pensionarii vizati de promisiunile electorale voteaza. Adica aprox 3.040.000. Unde sunt restul de 5.000.000?????
    Nu, eu nu cred ca cei care sustin dezastrul in tara sunt bugetarii/pensionarii (cam asta vrea sa spuna textul). Dezastrul este un efect al unei „morale staruitoare in fatalism”. Care se cam opune nadejdii crestinesti. Cred ca problema este la „baza”, in educatie (in sensul formativitatii, al bildung-ului). Si asta vine de departe iar corectarea se face cu acceptarea unei lungi perioade de sacrificii materiale. In esenta, singura cale prin care se poate face in timp scurt este razboiul/ calamitatea naturala/ criza reala (asta nu e criza reala).
    Eu asta cred.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: