Dan Tapalagă: Băsescu e bun

Trusturile lui Vantu si Voiculescu au de cateva zile o singura preocupare: cum scapam de Traian Basescu? Cum il facem mai dictator, mai odios si detestabil decat s-a facut singur in ultima vreme? Ceea ce vedem azi nu mai e presa. La fel cum nici Traian Basescu de azi nu mai este cel de acum cativa ani. Cele doua mari trusturi au devenit un pericol pentru democratie. Basescu, inca nu. Ultima sa interventie, in care a denuntat mecanismul prin care banii murdari circula intre partide si doua televiziuni, a declansat noi atacuri furibunde. O mare de analisti au gasit zeci de hibe in discursul sau. Mai putin unul: Basescu refuza sa bata palma cu Vantu si Voiculescu. Refuza impotriva interesului sau, de candidat care are nevoie de televiziuni prietenoase.

Anunțuri

3 Responses to Dan Tapalagă: Băsescu e bun

 1. Basescu e bun? Se poate. Pana nu se vad roadele nu sti cum este un om. Care sunt roadele presedintelui. Doar vorbe.
  De ce a facut guvern comunist? (putea face guvern minoritar si nimeni nu ar fi indraznit sa iasa la anticipate cand criza batea la usa)
  De ce nu preseaza reforma in justitie?
  De ce nu indica deschiderea primului proces (real nu in vorbe) impotriva unui tortionar comunist?
  De ce, daca se intelege bine cu Patriarhia, nu cere acesteia canonizarea martirilor din puscariile comuniste ( cred ca asta ar fi foarte usor, sa faca publica o declaratie prin care sa ceara inceperea canonizarilor).
  Sa ma ierte domnul presedinte ( si eu cred ca cei vizati de discursul lui sunt raspunzatori de nemernicii mari in aceasta tara) dar eu vreau FAPTE nu discursuri, carti, actiuni cultural-politice si petreceri tovarasesti relaxante (pe bani publici).
  Basescu a fost bun, este bun si va fi bun cu o singura conditie, SA INFAPTUIASCA ceea ce a teoretizat.
  Eu asta cred.

 2. sam spune:

  Pana una alta se pare ca mai e bun la ceva: la subventionarea morala a spectacolului politic romanesc. Constantinescu a decedat politic invins de „ei”, Basescu moare cu „ei” la brat.
  La vremuri noi tot „ei”

 3. anemonemaxim spune:

  Sunt cu totul lipsite de valoare lecturile unor păreri de tipul celei de mai sus. Cu toate ca Dan Tapalaga pare o persoana onesta si bine informata, afirmaţiile de tipul “Realitatea TV (…) a(u) întrerupt legăturile cu gazetăria” frizează penibilul pentru ca vin din partea unui jurnalist care a participat in calitate de voce obiectiva la dezbaterile organizate de acest post de televiziune. De ce a acceptat sa meargă acolo daca situaţia e aşa de grava? Sau de ce alţii, după cum bine observa un coleg de comentarii, au început sa dezvăluie corupţia de la ziarul la care au lucrat doar după ce li s-a micşorat salariul? Am putea spune ca este o reacţie „umana” de invidie fata de locurile inaccesibile si ca nu ar trebui sa judecam păcatul fratelui nostru pentru ca, după cum ne învaţă Patericul, daca facem acest lucru vom cădea noi înşine in acel păcat.

  In aceeaşi categorie pare a se încadra si insistenta cu care respectabila noastră gazda aduce in discuţie luările de poziţie referitoare la subiectul lipsei de profesionalism, a corupţiei si a mizeriei morale din trustul Realitatea-Catavencu.

  Iar despre mult comentata declaraţie a lui Traian Basescu, postata si in acest spatiu, probabil dintr-un sentiment de admiraţie pe care mie mi-e greu sa-l înţeleg, câteva observaţii obiective am găsit la Cristian Tudor Popescu: http://www.gandul.info/opinii/presedintele-saracilor-cu-duhul.html?4237;4643228.
  Un singur comentariu: îmi pare rău ca CTP interpretează expresia „săraci cu duhul” in acelaşi mod in care am văzut aici, cu ceva timp in urma, ca era înţeleasa mânia lui Dumnezeu din Psalmi (si anume fără sa ia in considerare exegeza patristica, care ar trebui sa fie normativa intr-un spaţiu ortodox).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: