O PRIMĂ MĂSURA A GUVERNĂRII CU SOCIALIŞTII: STATUL ÎŞI EXTINDE GHEARA PRIN SISTEMUL DE EDUCAŢIE TIMPURIE

Iată câteva din priorităţile iraţionale stabilite de noul Guvern al României, într-un timp de criză economică şi penurie financiară: mai multă birocraţie, mai multă administraţie, mai multă sindicalizare, mai mulţi bani scoşi de la buget, mai puţină competiţie cu spaţiul privat. 

„Educaţia timpurie

·Declararea, prin lege, a educaţiei timpurii ca bun public şi finanţarea de către stat a cheltuielilor cu educaţia timpurie.

·Coordonarea serviciilor oferite de Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu cele oferite de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii, Solidarităţii şi Familiei, pentru optimizarea serviciilor de educaţie timpurie.

·Elaborarea şi monitorizarea curriculumului şi a standardelor de calitate pentru educaţia timpurie.

·Formarea iniţială şi continuă a personalului dedicat educaţiei timpurii.

·Cuprinderea în educaţia timpurie a peste 80% dintre copiii între 3-5 ani.

·Încurajarea şi susţinerea iniţiativelor locale şi acelor private pentru construirea de creşe, eficientizarea legii tichetelor de creşă.

·Introducerea grupei pregătitoare în învăţământul obligatoriu.” 

Pentru detalii, vezi:

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2008-12-16-5261558-0-programul-guvernare.pdf

Reclame

2 Responses to O PRIMĂ MĂSURA A GUVERNĂRII CU SOCIALIŞTII: STATUL ÎŞI EXTINDE GHEARA PRIN SISTEMUL DE EDUCAŢIE TIMPURIE

 1. imperialistu spune:

  Domnule Neamtu, va impartasesc preocuparea. Nu cred ca homeschooling e solutia, dar in mod cert tendinta de inregimentare a copiilor in mareata masinarie a statului socialist modern este absolut infioratoare. Nu am nimic impotriva educatiei, dar nu pot fi de acord cu acest demers care va avea in mod cert efecte perverse. Altii au experimentat educatia statala de acest tip (a se vedea tarile scandinave si alte exemple ale socialismului occidental) si nu mai pot iesi din ideologie nici sa vrea.

 2. slaphappy spune:

  Multiculturalismul se bazeaza pe falsul postulat al egalitatii culturilor. Puteti sa-l vedeti pe autorul acestei observatii intr-un speech savuros prilejuit de „Multiculturalism and its impact on democratic society” panel from „The Collapse Of Europe?” conference. Hosted by the American Freedom Alliance
  on Sunday, June 10, 2007 at Pepperdine University in Malibu, CA.:

  http://mybtest.wordpress.com/2008/11/25/mark-steyn-on-multiculturalism/

  Mybtest e un (inceput de) blog care nu urmareste nici traficul, nici comentariile (de altfel nici nu le permit) si nu e mai mult decit o mica baza de date personala cu informatii pe care sa pot sa le regasesc cu usurinta atunci cind am nevoie. Inutil sa ma mai straduiesc si eu sa argumentez cind sint atitia care o fac mult mai bine decit mine. ;-)

  Merita, de asemenea, citit din categoria multiculturalism:
  Gemma Meyer: “It is already too late for South Africa, but not for Americans”

  Cit despre „Who Are We: The Challenges to America’s National Identity”, presupun ca textul e arhicunoscut. Cu toate astea, va ramine pe acest blog mereu pe prima pagina ca prim articol.

  O gluma despre corectitudinea politica (care merge mina in mina cu multiculturalismul):
  The following is the 2007 winning entry from an annual contest held at Texas A&M University calling for the most appropriate definition of a contemporary term. This year a definition was required for the term „Political Correctness.”

  The winner wrote:

  „Political correctness is a doctrine, fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end.”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: