CREŞTINISM PE BĂTĂTURĂ

Presa critica vehement larghetea cu care Biserica ortodoxa primeste pelerini – de la magnatii financiari la ultimii sarantoci. Un cronicar de la Cotidianul comenta alarmat faptul ca de sarbatori e prea multa inghesuiala. Raspuns: cititi Evanghelia si descoperiti cit de antipatice erau gloatele care se calcau in picioare prin preajma Invatatorului. Daca va doriti biserici in care sa se faca invitatii pentru abonatii Giorgio Armani atunci treceti pe la adunarea scientologilor – ortodocsii sunt ceva mai aproape de logica intruparii, care cere asumarea carnii, inclusiv cind este ceva sudoare pe la mijloc. De civilizatie nu se ocupa Hristos – leprozeriile din Palestina cereau mai mult decit reguli de buna purtare.

Dumnezeu nu exista pentru ca sa ne spuna cum se asorteaza shosetele – pentru „civilizatie” mergeti la ghiseul astupat cu laturi al televiziunilor (y compris TVR-ul platit din buzunarul prostilor de ortodocsi inghesuiti la aghiasma). Daca va doriti „biserici de protocol”, atunci sa il luati pe dl Adrian Nastase de mina si mergeti in vizita la fiefurile PSD din Oltenia subcarpatica.

Pe scurt: analistii pot lasa Biserica sa vorbeasca de cele sfinte, despre rugaciune si post, iar cei de la trusturile de presa pot reinventa zilnic o rubrica pentru educatia in bunele maniere (Erasmus si Benedict al Nursiei sunt in bibliografia obligatorie). Mult succes!

(Ştefan Corbu)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: